Kireçlenme, kemiklerin ucunda mevzi alan kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye serlayabilir. Bu hâlet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha zait görülür. Hassaten yavaş eşya hamil olmak kabil yeğin fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, daha zait rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da gerçek nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani gür kez tüketin. Sutaş, eklemlere dayak sağlamlar. Bu yüzden her gündüz en az 8 çamçak kez midemek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabil mürtefi kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göveri ve sonuç tüketin. Kemik sağlamlığı midein, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mürtefi olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin zait çekicilikı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını gözetmek midein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla gösterişli olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yapıcı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer midein. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu midein, kemiklere dayak evet. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen ağrılara ve şkârkinliğe de hayırlı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Yapılan fasılaştırmalara bakılırsa sonuç ve göveri itibarıyla gösterişli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin hatırlı birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.